Pijače

Pijače (9)

Priprava:

očiščene in oprane jagode stisnemo z vilicami, dodamo jogurt in med, ter mešamo toliko časa, da dobimo kremasto, gladko zmes. Nalijemo v visoke kozarce.

Potrebujemo : 250g jagod, 250g jogurta, 3 žličke medu.

Priprava :

sladoled, jogurt in sodavico zmešamo z mešalnikom. Napitek vlijemo v ohlajene kozarce, po površini pa nabrizgamo sladko smetano in okrasimo s svežimi jagodami. Večje jagode prerežemo na polovice. Pa prijeten dober tek!

Sestavine: 4 žlice vanilijevega sladoleda, 2 lončka jagodovega jogurta, 2dl soda vode, stepena smetana, po želji sveže jagode za okrasitev.

Priprava:

mleko, jagode in sladkor zmiksamo. Pijačo dobro ohladimo, nalijemo v kozarce, dodamo sladoled in kocko ledu.

Potrebujemo: 0,5l mleka, 250g svežih ali zamrznjenih jagod, 3 žlice sladkorja, 6 kepic vanilijevega sladoleda, 6 kock ledu

Priprava :

sestavine stresemo v mešalec in mešamo, dokler ne dobimo gladke mase. Dodamo 6-8 ledenih kock in premešamo!

 

Sestavine: 1/2l nemastnega jagodnega jogurta, pol banane, 1/3 kozarca sveže iztisnjenega pomarančnega soka, ledene kocke.

Priprava:

jagode (razen nekaj najlepših) pretlačimo in zmešamo v mešalniku z mlekom, vaniljinem sladkorjem, sladkorjem in limoninim sokom.Potem natočimo v kozarce in okrasimo s preostalimi jagodami, ki smo jih povaljali v sladkorju.

Sestavine: 250g jagod, 1/2 litra mleka, 1 zavitek vanilijevega sladkorja, 50g sladkorja, sok treh limon.

Postopek priprave:

jagode v sokovniku kuhamo toliko časa, da se iztoči vsa tekočina. Na 1 liter soka dodamo 440 g sladkorja, segrejemo na 90 stopinj in napolnimo v steklenice.

Sestavine: 18kg jagod, 8kg sladkorja sok, 2 limoni.

Priprava :

Vse sestavine stresemo v mešalnik in zmešamo ter napitek nalijemo v kozarce. Namesto jagod lahko uporabimo tudi banane, borovnice, fige, jabolka, limone, marelice in pomaranče.

Sestavine: 10dag jagod, 1 čajna žlička limoninega soka, malo sladkorja, 1/4l mleka.

Priprava:

vodo in sladkor prevremo. Zrele jagode operemo, očistimo in zmečkamo. Nanje nalijemo še toplo oslajeno vodo. Pokrijemo in pustimo čez noč. Naslednji dan vse skupaj prepasiramo. Dobljeni sok segrejemo na 75 stopinj. Nalijemo ga v vroče steklenice in zamašimo z gumijastimi kapicami. Vroče steklenice pokrijemo, da se počasi ohladijo.

Potrebujemo: 5kg jagod, 600g sladkorja, 1¼l vode.

Priprava:

Jagodam pustimo peclje. Operemo jih in odcedimo, po plasteh jih sladkamo in pustimo okoli dve uri pokrite na hladnem. Sočimo na sokovniku. Dobimo od 3 do 3 ½ l soka. Na podoben način lahko naredimo sok iz malin. Ker imajo maline več arome, prenesejo več sladkorja in zato lahko sok pred uporabo razredčimo.

Potrebujemo: 5kg jagod, ½ do 1 kg sladkorja.